Zoeken

Leiderschap binnen uw bedrijf

Als eigenaar of manager van een bedrijf is het erg belangrijk om u te specialiseren in leiderschap. Effectief leiderschap zorgt ervoor dat uw werknemers en de structuur van uw organisatie naar behoren functioneren. Veel mensen denken dat goede leiders streng, gemeen en zelfs dictatoriaal zijn. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Vervult u binnen uw bedrijf of organisatie een leidende positie? Lees dan snel verder en leer hoe u optimaal leiding geeft.

Opleiding bestuurskunde voor een goede basis

Er bestaan verschillende opleidingen die u klaarstomen voor het leiderschap, waaronder bestuurskunde. De bacheloropleiding richt zich op de wijze waarop de overheid, bedrijven en maatschappelijke organisaties sturing geven aan onderwerpen die voor een groot deel van de Nederlandse bevolking van belang zijn. Denk hierbij aan studiefinanciering of klimaatverandering. De opleiding leidt u op tot leider op elk mogelijk vlak, van projectleider tot afdelingscoördinator. Geïnteresseerd? Neem eens een kijkje bij de master bestuurskunde, hiermee kunt u verschillende vervolgstappen maken in uw cariëre.

Communiceren met werknemers en stakeholders

De belangrijkste vaardigheid die een leider moet bezitten zijn de communicatie skills. Een goede communicatie zorgt voor het ontstaan van menselijke connecties. Het stelt ons in staat om te leren en te groeien. Daarnaast kan een goede communicatie ervoor zorgen dat u op één lijn staat met uw werknemers. Wanneer iedereen elkaar goed begrijpt kan het werk op zorgvuldige wijze worden uitgevoerd. Maar wat valt er onder goede communicatie? Luisteren! Communiceren is niet enkel praten, maar ook luisteren. Daarnaast is het belangrijk om uzelf te blijven. Praat als uzelf tegen een werknemer, probeer de leider in uzelf niet te forceren.

Bouw een band op met de werknemers

Het is belangrijk om een band op te bouwen met uw collega’s en werknemers. Op deze manier groeit het onderlinge vertrouwen. Werknemers die hun bazen en leiders graag mogen, zijn gemotiveerd om goed werk te leveren. Praat met ze, luister naar ze, complimenteer ze, daag ze uit en laat weten dat u ze op prijs stelt. U bent dan wel hun leidinggevende, maar dit betekent niet dat u hun vriend niet kan zijn.

Leidinggeven is meer dan alleen goed kunnen communiceren en een band opbouwen met de werknemers. Dit zijn echter wel belangrijke beginpunten. Geef uzelf de tijd om u te ontwikkelen tot een leider waar u trots op kan zijn en ontwikkel met de tijd uw vaardigheden, zoals presenteren en opstellen van doelen. Zoekt u een goede volgende stap? Dan is de training Beleid schrijven misschien wel iets voor jou. Tijdens deze dagcursus leert u hoe jouw doelgroep kunt overtuigen van jouw nieuwe beleidstukken.

X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!