Zoeken

Draisma hilbrands architecten

Draisma hilbrands architecten, Zandvoort

Haarlemmerstraat 9a Zandvoort 2042NA Noord-Holland
2042NA Zandvoort
Noord-Holland
Website: http://www.draismahilbrands.nl

Zandvoort, Noord-Holland
Architecten

Informatie

Draisma hilbrands architecten is een bureau met een ruime ervaring op het gebied van stedenbouw utiliteitsbouw woningbouw en hergebruik van bestaande gebouwen locaties. kees draisma Index stedenbouw Scholenbouw uitbreidingen Utiliteitsbouw stedenbouwkundig Woningbouw dierentuin Verbouw- uitbreiding draisma hilbrands architecten Ontwikkelsamen landschapsarchitectuur Multi-disiplinair architectenbureau draisma Stedenbouw landschap stormer Home utiliteitsbouw Contact erwin hilbrands Visie amsterdam Werkwijze woningbouw Curriculum vitea architectenbureau Showcase bewoon de wereld Lees meer scholenbouwfeitelijk is scholenbouw een te wijds begrip voor een goede architectuurbenadering.

Inhoud

  • Kees draisma index
  • Stedenbouw scholenbouw
  • Uitbreidingen utiliteitsbouw
  • Stedenbouwkundig woningbouw
  • Dierentuin verbouw- uitbreiding
  • Draisma hilbrands architecten ontwikkelsamen
  • Landschapsarchitectuur multi-disiplinair
  • Architectenbureau draisma stedenbouw /landschap
  • Stormer home
  • Utiliteitsbouw contact
  • Erwin hilbrands visie
  • Amsterdam werkwijze
  • Woningbouw curriculum vitea
  • Architectenbureau showcase
  • Bewoon de wereld lees meer scholenbouwfeitelijk is scholenbouw een te wijds begrip voor een goede architectuurbenadering. architectenbureau draisma hilbrands vindt dat je zou beter kunnen spreken van een opdeling in scholen voor kinderen en kleine volwassenen. scholen voor kinderen zijn interessant door het verschil in schaal tussen volwassenen en kinderen. naast goede klaslokalen moet het ook avontuur/ leuk zijn en een stimulans zijn voor verschillende motorieke ontwikkelingen.daar de scholen steeds meer de rol van opvoeder en als tweede woonkamer fungeren ( denk aan kinder- en naschoolse opvang) heeft dit een grote impact op de opzet van een school. de onderwijs richtingen voor jonge volwassenen worden steeds specifieker en vinden aansluiting bij het bedrijfsleven. ook de aandacht voor school als sociale ontmoetingsplaats treed meer op de voorgrond. dit behoeft dan ook specifiekere gebouwen.
  • Architecten lees meer utiliteitsbouwveel utiliteitsbouw kenmerkt zich door veel volume met weinig inhoud. in feite is het veelal gevelarchitectuur op een vierkante doos. de uiteindelijke oplossingen van draisma hilbrands architecten zijn toegankelijk. de vormgeving van het gebouw ontleent zich aan de identiteit van de gebruiker.deze communicatieve vormgeving leidt tot begrijpbare architectuur waarmee getracht wordt het grote publiek te raken zonder terug te vallen in de platte middelen als het produceren van retro architectuur. ontwerpoplossing uit louter de bouwgeschiedenis leidt vaak tot vervlakking en truttigheid. het putten uit andere disciplines als o.a. industriële vormgeving genereert veelal verassende oplossingen.
  • Verbouw lees meerwoningbouwdraisma hilbrands architecten heeft veel ervaring in het op innovatieve wijze inpassen van de woningbouw opgave binnen de gestelde kaders als budget, bouwsystematiek etc. door de zeer dwingende stedenbouwkundige plannen die vanuit volume, kosten en bouwsystemen ontwikkeld zijn, hebben een dwingende invloed op de inventiviteit van de architectuur. zelfs binnen de dwingende kader van de huidige woningbouw markt weet draisma hilbrands architecten vernieuwend en innovatief te zijn, zonder in gevel architectuur te vervallen.
  • Sloepdelen lees meerverbouw- uitbreidingbij het onderzoeken van een opdracht op een bestaande locatie richt draisma hilbrands architecten zich op onderliggende lagen zoals de verschillende morfologische-, culturele-, landschappelijke lagen en de bouwhistorische fasen. bij het maken van architectuur in bestaande (historische) bebouwingsstructuren moet niet terugrestaureren worden, ook littekens behoeven niet te worden weggepoetst. waardevolle historische elementen kunnen juist worden uitgelicht of getransformeerd. nieuw programma zal op een eigenwijze manier moeten worden ingevuld en versterkt hierdoor juist de reeds bestaande kwaliteiten. de toevoeging is hierdoor een uitbreiding van het ?geheugen? van de plek.
  • Zandvoort lees meerontwikkelsamenhet zelf ontwikkelen van je woning is een ingewikkeld proces. de adviseur die je voor dit proces inschakelt zal u bij alle facetten van het proces begeleiden.ontwikkelsamen.nl heeft door samenwerking de krachten gebundeld en heeft hiermee de benodigde specialistische kennis en ervaring van het cpo- ontwikkelproces.met ontwikkelsamen.nl krijgt u vanaf de initiatieffase tot aan de oplevering alle benodigde expertise én onze volledige betrokkenheid bij het realiseren van uw woonwensen.
  • Scholenbouw lees meermulti-disiplinairmulti-communicatieve architectuur komt voort uit een interesse voor andere disciplines als industriële vormgeving, sciencefiction, anatomie, natuur, ecologie, vrije tijdsbesteding, etc. deze kruisbestuiving tussen diverse disciplines is voor draisma hilbrands architecten van groot belang om met enige afstand naar de ontwikkelingen en bestaande methodieken in de stedenbouw en architectuur te kunnen kijken. op een onconventioneel manier worden vervolgens nieuwe pakkende oplossingen bedacht. zowel de opdrachtgever, aannemer, bouwvakker als de man in de straat kunnen zich met het ontwerp identificeren.op deze wijze komt draisma hilbrands architecten tot vernieuwende oplossingen die tot een verrassende meerwaarde kunnen leiden voor zowel de stedenbouw als de architectuur.
  • Architectonisch lees meerstedenbouw /landschapdoor het stedenbouwkundige uitbreidingsbeleid dat jaren in nederland is gevoerd, is er een vervlakking ontstaan tussen stad en land. draisma hilbrands architecten is voor verstedelijking van het bestaande stedelijke weefsel en het tegengaan van de verstedelijking van het platteland, de schoonheid van het platteland is de leegte en die van de stad zijn intensiteit.heftige overgangen tussen stedelijk weefsel en landschap zorgen voor een sterkere beleving van hetzij de stad dan wel het platteland. stedenbouw kan door dit te uit te buiten een emotie of beleving oproepen zoals een film of muziek dit kan. op plaatsen waar de ruimte door omstandigheden schaars was, heeft de geschiedenis aangetoond, dat juist daar innovatieve en vernieuwende stedenbouw/ architectuur is ontstaan.door vrijelijk gebruik te maken van bestaande stedenbouwkundige typologieën met een sterke herkenbaarheid, maar door niet te vervallen in retro-architectuur, ontstaat herkenbaarheid en geborgenheid binnen een eigentijdse architectuur.de problematiek van de naoorlogse wijken moeten op dezelfde schaalniveau worden aangepakt als dat ze zijn aangelegd en niet d.m.v. kleine incidentele interventies.door transformatie van bijvoorbeeld een netwerk als de infrastructuur ontstaan nieuwe kansen voor het stedelijk weefsel, de nieuwe structuur gaat een conflict aan met het bestaande weefsel. de plaats waar oud en nieuw samenkomen zijn interessante knooppunten. ?doordat in de directe omgeving recreatie mogelijk is, is een hoge stedelijkheid geoorloofd.?

Webwinkel: Nee

Site IP:94.124.94.40

Land:NETHERLANDS (NL) GRONINGEN GRONINGEN

Title:draisma hilbrands - architecten

Onze bezoekers over Draisma hilbrands architecten

Helaas zijn er nog geen beoordeling, vul deze als eerste in!

Geef uw mening over Draisma hilbrands architecten
Niet gevonden wat u zocht? Bekijk alle bedrijven in de rubriek Architecten. Beperk het zoeken op rubriek tot plaats Zandvoort, provincie Noord-Holland of geheel Nederland. Heeft u gevonden wat u zocht? Deel dit dan met anderen!
Haarlemmerstraat  9a Zandvoort 2042NA Noord-Holland, Zandvoort
X

Log in om een bericht te plaatsen

U dient aan te melden om een beoordeling te plaatsen:

Naam:
Wachtwoord:
Annuleren
X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!