Zoeken

Veilig fietsen doe je zo!

Nederland: het land van meer fietsen dan inwoners. In Nederland kun je overal fietsen. Het is af en toe bijna raar om een ander vervoersmiddel te kiezen. Natuurlijk is fietsen nooit verkeerd: waar je in een auto of een tram alleen maar stilzit, ben je op de fiets constant in beweging. Maar, het is wel belangrijk dat je veilig fietst. Om dit te doen, geven we je drie tips. Lees snel verder!

1. Wees zichtbaar

Er wordt steeds strenger gecontroleerd of mensen goede fietsverlichting hebben. We gaan in deze blog niet zeggen dat dit onzin is, want dat is het natuurlijk niet. Fietsverlichting is enorm belangrijk. Door een duidelijke verlichting voor- en achter op je fiets te hebben, zorg jij ervoor dat je als het ’s avonds donker wordt, alsnog zichtbaar bent. Het is zeker geen probleem om ’s avonds laat de fiets nog te pakken, maar als jij niet duidelijk zichtbaar bent, zit een ongeluk in een klein hoekje. Geloof je niet dat enkel twee fietslampen goed genoeg werken, dan kun je er ook voor kiezen om reflecterend materiaal aan te brengen op je fiets en zelf in een reflecterend hesje te fietsen.

2. Draag een helm

In Nederland klinkt het bijna als een zonde: het dragen van een helm op de fiets. Toch is dit een idee waar we aan gaan moeten wennen. Wanneer je een buitenlander vraagt wat ze het gekst vonden aan hun bezoekje aan Nederland, is de kans groot dat ze het over de afwezigheid van helmen gaan hebben. In ongeveer elk ander land is dit namelijk verplicht! De kans dat dit over een paar jaar ook in Nederland het geval gaat zijn, is groot. Het dragen van een helm zorgt namelijk voor veel extra veiligheid, omdat flinke blessures hiermee worden voorkomen. Val jij met je fiets, dan weet je zeker dat het belangrijkste lichaamsdeel, het hoofd, geen schade op zal lopen!

3. Sluit een fietsverzekering af

Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Als je er zeker van wilt zijn dat je niet voor torenhoge kosten komt te staan, is het slim om een fietsverzekering van InShared af te sluiten. Bij InShared vind je namelijk veel verschillende soorten verzekeringen, voor verschillende budgets. Ze dekken je fiets bij schade en bij diefstal; het ligt er maar net aan waar jij vraag naar hebt.

Bij InShared vind je overigens niet alleen verzekeringen voor normale fietsen. Zo ben je daar ook aan het juiste adres wanneer je je elektrische fiets verzekeren wilt. We merken dat deze verzekering vooral populair is onder een oudere doelgroep, maar dat betekent natuurlijk niet dat jongeren er niet voor in aanmerking komen. Neem zelf eens een kijkje en vind de perfecte verzekering voor jouw situatie!

X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!