Zoeken

Verminder de kans op problemen met uw overheaddeur

Een defecte overheaddeur is een grote bron van frustratie. Het kost u tijd en geld, maar kan ook een negatieve invloed hebben op de continuïteit van uw bedrijf. Gelukkig kunt u veel problemen voorkomen door periodieke controles en inspecties uit te voeren. Zo houdt u de veiligheid en betrouwbaarheid van de overheaddeur op peil.

Elke overheaddeur heeft, net zoals bijvoorbeeld een auto, af en toe onderhoud nodig. Sommige types deuren hebben meer onderhoud nodig dan anderen, dus houd hier rekening mee bij het kiezen van een overheaddeur voor uw bedrijf.

Verminder de kans op storingen

Met periodiek onderhoud vermijdt u problemen met uw overheaddeur. Defecten kunnen worden opgespoord en zo nodig direct worden verholpen, wat het risico op storingen en meer schade vermindert. Ook draagt een regelmatig onderhoud & een schone werkomgeving bij aan een langere levensduur van de deur. U bespaart bovendien geld door te voorkomen dat het bedrijf stilvalt door een defecte deur.

Zorg dat u uw verplichtingen nakomt

Als u een overheaddeur heeft die wordt gebruikt door uw medewerkers en klanten, bent u verantwoordelijk voor eventuele schade als deze niet goed werkt. Door regelmatig onderhoud aan de deur te laten uitvoeren, garandeert u dat het veilig is. Zorg ervoor dat er minstens één keer per jaar een gekwalificeerde monteur de deur komt checken om te voldoen aan Europese richtlijnen.

Wees verstandig bij het selecteren van een nieuwe overheaddeur.

Als u op zoek bent naar een nieuwe overheaddeur, let dan goed op het type systeem dat u kiest. Overheaddeuren met balansveren of torsieveren zijn onderhoudsintensiever dan systemen zonder veren. Hoewel deze soms voordeliger lijken, kan de prijs van het onderhoud in werkelijkheid duurder uitvallen. Balansveren moeten regelmatig worden aangespannen en bij intensief gebruik worden ze zelfs binnen afzienbare tijd vervangen. Als dit niet gebeurt, kan een breuk in de veer leiden tot kostbare reparaties.

Als u op zoek bent naar een robuuste, ruimtebesparende deur dan is de Compact vouwdeur wellicht wat voor u. Deze deur is zonder balansveren ontworpen en zal zorgen voor langdurig probleemloos gebruik. Met het unieke vouwsysteem worden de deurpanelen boven de deuropening opgevouwen. U hoeft hierdoor geen plafondrails te plaatsen, waardoor er meer ruimte overblijft voor uw installaties, goederen of verlichting.

Tot slot: of u nu reeds een overheaddeur heeft, of dat u op zoek gaat naar een geheel nieuwe; door regelmatig onderhoud te doen en te kiezen voor een onderhoudsvrije deur kunt u vele problemen vermijden.

Lees meer over de onderhoudsarme Compact vouwdeur op de website van rolflex.com.

X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!