Zoeken

Handige tips om thuis te klussen als een professional

De laatste jaren pakken steeds meer mensen zelf het gereedschap ter hand om klussen in en rond het huis uit te voeren. Het inhuren van een professional kost geld en is bovendien niet altijd direct mogelijk in verband met wachtlijsten. Als thuisklusser moet je echter wel goed weten wat je doet en hoe je het moet doen, anders kan het doe-het-zelven op een fiasco uitdraaien. Je wilt immers niet dat een door jou gemaakte constructie het onverwacht begeeft, met veel schade als gevolg.

Stevig bevestigen

Muren zijn in oudere woningen vaak niet van al te beste kwaliteit. Als je dan iets wilt ophangen, zul je voldoende zekerheid willen hebben dat iets ook echt blijft hangen. Vooral als het wat zwaarder is, zoals een kapstok vol jassen of een dure televisie. Voor dergelijke klussen kun je het beste een chemisch anker gebruiken om ervoor te zorgen dat het echt goed vast zit. Zo’n chemisch anker is een combinatie van twee stoffen die een chemische verbinding met elkaar aangaan zodra ze samengebracht worden. In de verpakking zijn ze gescheiden van elkaar, maar zodra je ze met behulp van een kitspuit aanbrengt, vermengen ze zich en worden ze samen keihard, zo hard als beton. Doordat de substantie in eerste instantie vloeibaar is, vult die de ruimte geheel op, om vervolgens te drogen. Succes gegarandeerd!

Iets waterpas ophangen

Wil je een thermostaat of ander apparaat aan de wand bevestigen? Achteraf moeten constateren dat het niet goed recht hangt, is erg irritant en levert onnodige frustraties op. Het kan heel simpel: neem eerst een stukje schildertape en plak dit heel nauwkeurig en recht over de schroefgaten van het apparaat. Zet een kruisje op de plekken waar de schroefgaten zich bevinden. Haal het stukje tape vervolgens los en plak het op de muur, daar waar het apparaat moet komen te hangen. Met behulp van een waterpas hang je het stukje tape recht. Vervolgens boor je de gaten op de plekken van de kruisjes en verwijder je het stukje tape.

Het einde zoek?

Werk je vaak met tapes en ben je regelmatig aan het zoeken waar het beginpunt van de rol is? Dat ongemak ben je voorgoed kwijt als je jezelf aanwent om telkens na het gebruik een paperclip aan het beginstuk te doen. De paperclip wijst je het begin en je kunt dus direct aan de slag.

X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!