Zoeken

Gezondheid op de werkvloer

Gezondheid op de werkvloer is van essentieel belang voor het welzijn binnen een bedrijf. Zo kan een gezonde omgeving op werk een bijdrage hebben aan een hogere productiviteit, hoger concentratievermogen en een lager ziekteverzuim. Zo zijn er verschillende maatregelen die je kunt treffen om te zorgen voor gezondheid op de werkvloer en daar vertellen we je graag meer over!

Ergonomische werkplek

Het is belangrijk om een ergonomische werkplek te creëren. Maar wat is dat precies, ergonomisch? Door een ergonomisch ingerichte werkplek kun je jouw werk in een goede lichaamshouding uitvoeren, hierbij kun je denken aan meubels en hulpmiddelen die speciaal zijn aangepast aan individuele behoeften, lichaamsmaten en werkzaamheden die je uitvoert. Bespreek dit gerust met je werkgever, zo kunnen jij en je collega’s comfortabel én gezond jullie werkzaamheden uitvoeren.

Gezond gebak

Ook is het erg belangrijk om gezonde voeding met je mee te brengen. Hiermee moedig je jezelf aan om een gezonde levensstijl te behouden, waardoor je minder snel ziek zult worden en je jouw ziekteverzuim zo laag mogelijk houdt. En voor die ene speciale gelegenheid waarop je gebak wilt serveren, waarom dan niet een gezonde variant proberen? Ook lekkernijen kunnen gezond zijn. Bak het zelf, zo kan je het zo gezond maken als je zelf wilt. Via deze webshop vind je alles wat je nodig hebt om heerlijk en gezond gebak te maken.

Fysiek actief

Daarnaast is het fysiek actief bezig blijven, goed voor gezondheid op de werkvloer. Dit kan bijvoorbeeld door vaker een wandeling te maken in de pauze of organiseer eens een wandelende vergadering. Fysiek actief blijven draagt bij aan een gezondere levensstijl en heeft een goede impact op je welzijn.

Mentale gezondheid

Wanneer we denken aan gezondheid op de werkvloer, kunnen we mentale gezondheid ook zeker niet vergeten. Een goede mentale gezondheid kan bijdragen aan een hogere productiviteit en kan je ziekteverzuim verlagen. Dit kan bijvoorbeeld door zoeken van een vertrouwenspersoon binnen het bedrijf, het gebruik maken van flexibele werktijden of door gebruik te maken van mindfulness-trainingen indien mogelijk binnen je bedrijf.

Gezonde werkplek

Gezondheid op de werkvloer is essentieel voor je welzijn. Zo zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om een gezonde werkomgeving te creëren, zoals het creëren van een ergonomische werkplek, letten op gezonde voeding, fysiek actief bezig zijn en aandacht hebben voor je mentale gezondheid.

X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!