Zoeken

De toekomst van zonnepanelen: de nieuwste innovaties en ontwikkelingen

Zonnepanelen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en dat is niet zonder reden. Ze voorzien je namelijk van een vorm van duurzame energie waarbij het milieu niet wordt aangetast. Om dezelfde reden ziet de toekomst van zonnepanelen er veelbelovend uit. Er vinden dan ook continu nieuwe innovaties en ontwikkelingen plaats die de efficiëntie en duurzaamheid van zonnepanelen verbeteren. In dit artikel geven we je de drie nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen.

Perovskiet zonnepanelen

Perovskiet is een materiaal dat in 2009 voor het eerst werd toegepast in een zonnepaneel. Hieruit bleek al dat het een veelbelovend materiaal is om het traditionele silicium te vervangen. Toch is silicium in de jaren erna het meestgebruikte materiaal gebleven. Tegenwoordig wordt er nog steeds onderzoek naar perovskiet gedaan en wordt het al steeds vaker toegepast. De kans is groot dat deze innovatie zich in de toekomst verder ontwikkelt.  Perovskiet zonnepanelen hebben namelijk niet alleen een hoog rendement bij het opnemen van energie, maar kunnen ook eenvoudig en goedkoop worden geproduceerd. Vervolgens kun je ze door een installateur laten installeren met een zonnepanelen montagesysteem.

Flexibele zonnepanelen

Onderzoekers werken daarnaast ook aan flexibele zonnepanelen. Zoals de naam al zegt, zijn dit soort zonnepanelen flexibel en buigbaar. Hierdoor kunnen ze beter worden toegepast bij ramen, gevels en dakbedekking, maar ook op treinen, boten en tenten. Bovendien kun je hiermee op elk gebouw zonne-energie opwekken zonder daarbij afbreuk te doen aan het ontwerp ervan. Wanneer je flexibele zonnepanelen op bijvoorbeeld een schuin dak laat installeren, maken de installateurs gebruik van een speciaal zonnepanelen montagesysteem voor schuin dak.

Slimme zonnepanelen

Ook slimme zonnepanelen zijn de laatste tijd volop in ontwikkeling. Dit soort zonnepanelen maken gebruik van slimme sensoren, monitoringssystemen en dataverwerking om de efficiëntie van energieopwekking te verbeteren. Zo verzamelen de sensoren gegevens over de opbrengst, temperatuur, spanning en stroom van de zonnepanelen. Na analyse worden de zonnepanelen vervolgens geoptimaliseerd. Het is een proactieve manier om de energieopbrengst te optimaliseren.

Zonnepanelen voorzien je van een duurzame vorm van energie. Ze zijn de laatste jaren dan ook steeds populairder geworden. Tegenwoordig vinden er nog steeds veel innovaties en ontwikkelingen plaats op het gebied van zonnepanelen. Zo wordt er steeds meer gebruikgemaakt van het materiaal perovskiet in zonnepanelen. Dat komt door het hoge rendement bij het opnemen van energie en de eenvoudige manier van productie die hiermee gepaard gaan. Ook flexibele en slimme zonnepanelen zijn flink in ontwikkeling. Beide methoden dragen bij aan een efficiëntere opname van het zonlicht en daarmee een grotere energieopwekking. Vraag uw installatiebedrijf naar de mogelijkheden op uw locatie.

X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!