Zoeken

Wordt het reisverkeer al geregistreerd binnen jouw organisatie?

Door nieuwe wet- en regelgeving moeten werkgevers reisverkeer van medewerkers strak bijhouden. Het vastleggen en rapporteren geeft een goed beeld van de uitstoot die medewerkers maken voor hun werk. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de uitstoot door werkgebonden mobiliteit minder moet zijn. In deze blog leggen we uit hoe je dat makkelijk en efficiënt kan gaan aanpakken.

Wat is werkgebonden mobiliteit?

Alle werkgebonden mobiliteit van medewerkers moet vanaf 1 januari 2024 worden vastgelegd en gerapporteerd. Maar wat valt er dan onder werkgebonden mobiliteit? Het gaat om de volgende vier vormen:

  • zakelijke lease en/of eigen wagenpark;
  • openbaar vervoer;
  • zakelijke declaraties;
  • woon-werkmobiliteit.

Begin nu al met registreren

Ondanks dat het op dit moment niet verplicht is, zal het in je voordeel werken om al te beginnen met reisverkeer registreren. Je kent het gezegde vast wel: van uitstel komt afstel. Bij de boekhouding is dit vaak zo en ook in dit geval is dat zo. Geef je personeel de tijd om te wennen aan de nieuwe werkwijze.  De mogelijke weerstand is al geweest en medewerkers hebben dit proces eigen kunnen maken. Zo zijn medewerkers straks al gewend aan het proces wanneer het wel verplicht is.

Je draagt bij aan een betere wereld

Hoewel het registreren en rapporteren extra werk oplevert, is het belangrijk om ook het belang in te zien. Duurzaamheid is tegenwoordig erg belangrijk voor veel mensen. Werknemers kiezen er ook steeds vaker voor om bewust voor een bedrijf te werken dat zich inzet voor een betere wereld. Door het registreren van het reisverkeer en dus de uitstoot, ben je hier actief mee bezig. Neem je medewerkers ook mee in de impact op het milieu. Grote kans dat je zo meer personeel motiveert om de reistijd te registreren!

Profiteer van de andere voordelen

Rittenregistratie is niet alleen handig voor het bijhouden van de uitstoot, maar heeft nog veel meer voordelen! Wanneer je op projectbasis werkt, is rittenregistratie een goede tool voor projectmanagement en facturatie. Moet een medewerker naar een klant rijden? Dan schrijf je dit op het project en factureer je dit zo eenvoudig door naar de klant. Communiceer alle voordelen duidelijk naar het personeel. Wanneer iedereen bekend is met het belang van de registratie, zal de bereidheid om dit te doen ook hoger zijn.

Maak gebruik van een software die meer diensten aanbiedt, zoals TimeChimp. Zo houd je voortaan niet alleen je reistijd bij, maar ook gewerkte uren en verlofuren. Urenregistratie is een enorm fijne manier om de efficiëntie van je medewerkers inzichtelijk te maken. Door het gebruik van multifunctionele software maak je het medewerkers nog makkelijker. Vanaf nu wordt alles geregeld op één plek!

X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!