Zoeken

ICT-oplossingen MKB-ondernemers

Als ondernemer kun je met behulp van slimme ICT-oplossingen aanzienlijke voordelen realiseren voor je onderneming. De automatisering van bedrijfsprocessen, tekstverwerking, de mobiliteit van thuiswerken en het promoten van je onderneming via internet is in de laatste jaren enorm toegenomen. Vroeger waren het alleen de grote bedrijven die de mogelijkheid hadden om haar bedrijfsvoering te automatiseren, maar dit is in de afgelopen jaren in een sneltreinvaart veranderd. Nu kun je als MKB’er veel dingen zelf doen, zo kun je gratis software downloaden en je eigen website maken.

De voordelen van ICT

ICT brengt diverse voordelen met zich mee, om computers en internet in te zetten is het belangrijk om eerst de bedrijfsprocessen van je bedrijf goed in kaart te brengen, hiermee kun je bepalen waar voor jouw bedrijf de grootste winst te behalen valt. Hierbij kan gedacht worden aan het bijhouden van de administratie online, bedrijfspromotie via internet, of een online opslag waar al je relevante en belangrijke documenten centraal opgeslagen kunnen worden. Bij grotere bedrijven wordt er massaal gewerkt op bedrijfsnetwerken waarbij meerdere medewerkers met diverse toegangsrechten tegelijkertijd op één centrale schijf kunnen werken.

Online bellen

Ook op het gebied van telecom valt er voor MKB’ers veel winst te behalen. Vaak kan er via Voice over IP (VoIP) betaalbaar of gratis gebeld worden via internet. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goed werkende internetverbinding. Een voordeel wat het VoIP bellen met zich meebrengt is dat ondernemers gemakkelijk een intern bedrijfstelefoonnummer kunnen koppelen aan een IP-adres. Hierdoor ben je gemakkelijk vanuit je thuisadres bereikbaar via een intern telefoonnummer. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van een VoIP-oplossing, middels een telefoonnummer registreer je hier een gebruikersnaam en wachtwoord om zo het door jou gewenste telefoonnummer te kunnen registreren.

Beheren van een werkplek op afstand

Sinds de corona pandemie zijn er veel werknemers (deels) thuis gaan werken, velen hebben hier prettige ervaringen mee en willen dit ook na de pandemie voortzetten. Met de juiste software kunnen je werknemers zonder enige problemen hun werk vanuit huis uitvoeren. Door het verlenen van bepaalde toegangsrechten die bijvoorbeeld IP-adres gebonden zijn, kunnen je werknemers vanuit thuis in de benodigde systemen.
Vooral bedrijven lopen risico's om gehackt te worden, zowel groot als klein. Door de juiste beveiliging en kennis bij je medewerkers kan dit voorkomen worden.

X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!