Zoeken

Hoe werkt de salarisverwerking van een payroll bedrijf?

Een payroll bedrijf zorgt voor de salarisverwerking van jouw bedrijf. Tussen het payroll bedrijf en de werknemers wordt een arbeidsovereenkomst gesloten; dit noemen we een payroll contract. De werknemer is in loondienst van het payroll bedrijf. De medewerker blijft ook bij jou in dienst en voert de opgedragen taken netjes uit. Enkel de salarisverwerking van jouw medewerkers wordt overgenomen door het payroll bedrijf. Wil jij meer te weten komen over een payroll bedrijf? Lees dan snel verder en ontdek allerlei informatie omtrent salarisverwerking door een payroll bedrijf.

Wat kost een payroll bedrijf voor jou?

Een payroll bedrijf zorgt voor de salarisverwerking van al jouw medewerkers. Bij jouw bedrijf hoef je je dus geen zorgen te maken om de verloning en de bijbehorende boekhouding. Door middel van het payroll bedrijf worden jouw medewerkers op het juiste moment, met de juiste hoeveelheid loon uitbetaald. De salarisverwerking is een dienst wat uit handen wordt genomen bij jouw bedrijf. Dit is natuurlijk niet gratis. Een payroll bedrijf wordt vaak betaald door middel van fee. De tarieven van deze fee kunnen verschillen per payroll bedrijf. Het uiteindelijke tarief wat betaald moet worden is het salaris van de medewerker en daar bovenop de fee (marge) van het payroll bedrijf. Deze marges kunnen verschillen, maar liggen ongeveer tussen de 6 en 10 procent.  

Payroll bedrijf en uitzendbureau

Een payroll bedrijf en uitzendbureau worden nog wel is met elkaar verward. Een payroll bedrijf en uitzendbureau hebben namelijk een overeenkomst. Beide partijen zijn namelijk juridisch werkgever. Jouw medewerkers voeren geen diensten voor het payroll bedrijf of uitzendbureau uit, maar ze worden wel betaald door deze partijen. Naast de overeenkomst, zit er ook een verschil tussen beide partijen. Een uitzendbureau zorgt naast de salarisverwerking ook voor de werving en selectie van uitzendkrachten voor haar opdrachtgever; een payroll bedrijf doet dit niet. Bij een payroll bedrijf worden de medewerkers aangedragen door de opdrachtgever. Enkel het verlonen wordt uitgevoerd door het payroll bedrijf.

Het payroll contract

In een payroll contract worden alle gemaakte afspraken vastgelegd. Deze afspraken gaan onder anderen over de samenwerking tussen jouw bedrijf en het payroll bedrijf. Nadat de ondertekening heeft plaatsgevonden, kan de samenwerking van start gaan. Alle nodige gegevens van jouw medewerkers deel je met het payroll bedrijf. Vervolgens ontvangen alle jouw overgedragen medewerkers een arbeidsovereenkomst van het payroll bedrijf. Deze arbeidsovereenkomst is vanzelfsprekend gezamenlijk met jouw bedrijf opgesteld. In de arbeidsovereenkomst wordt namelijk rekening gehouden met het juiste cao en andere belangrijke aspecten. Jouw medewerkers staan vervolgens onder contract bij het payroll bedrijf. De medewerker gaat natuurlijk aan de slag binnen jouw bedrijf. Het payroll bedrijf zorgt voor de juridische en administratieve kant van al jouw medewerkers. Als bedrijf blijf je verantwoordelijk voor jouw eigen medewerkers. Roosteren, leiden, cursussen, gesprekken voeren en gewerkt uren noteren, blijven taken van jouw eigen bedrijf.

Ontdek de voordelen

Als jij kiest voor een payroll bedrijf, kan je genieten van een aantal voordelen. Op jou vast een beetje op weg te helpen, zullen we een aantal voordelen benoemen. Allereerst geeft het jouw bedrijf meer vrijheid. Alle financiële en administratieve werkzaamheden worden overgenomen door het payroll bedrijf. Op deze manier houden jij en jouw medewerkers meer tijd over om zich te focussen op de kerntaken binnen het bedrijf. Daarnaast is er geen sprake van een werkgeversrisico. De medewerkers van jouw bedrijf komen namelijk in dienst van het payroll bedrijf. Bij ontslag of ziekte van het personeel, heb jij als bedrijf geen risico. Als laatste natuurlijk de kostenbesparing. De specialisten van een payroll bedrijf weten alles omtrent de salarisadministratie van jouw personeel. Zij zijn op de hoogte van de allernieuwste wet- en regelgeving. Jij hoeft geen onderzoek hierna te doen. Het onderzoek is namelijk tijdrovend en tijd is geld!

X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!