Zoeken

Kunstmatige intelligentie inzetten voor je marketingstrategie

Als bedrijf ben je altijd enorm op de uitkijk voor nieuwe trends. Deze vinden links en rechts plaats: sommigen zijn tijdelijk, maar anderen lijken zo maar eens het marketinglandschap voor altijd te veranderen. Van deze tweede is kunstmatige intelligentie een goed voorbeeld! Het unieke aan kunstmatige intelligentie, ook wel AI genoemd, is dat het nog steeds in ontwikkeling zit. Nog zeker niet te laat voor jou om in te stappen dus!

Wat is kunstmatige intelligentie?

Eigenlijk zegt de naam het al: kunstmatige intelligentie is een dienst die je inzet, die intelligentie van een niet-menselijke bron gebruikt. Deze intelligentie wordt namelijk gevormd uit het herkennen van patronen. Dit klinkt ingewikkeld, maar de kans dat jij al eens met kunstmatige intelligentie te maken hebt gekregen is erg groot. Tegenwoordig wordt er namelijk veel gebruik van gemaakt, met chatbots van website als bekendste voorbeeld. Deze leren van jou: wanneer ze je helpen, noteren ze dit en nemen ze dit mee naar een volgende klant, die op dezelfde manier behandeld kan worden.

Hoe gebruik je AI?

We noemden hierboven al chatbots, maar er zijn nog talloze andere mogelijkheden voor jouw marketingstrategie. We noemen er een paar!

  • E-mailmarketing: voor elke klant die op regelmatige basis een herhaalaankoop uitvoert een persoonlijke mail schrijven kan leuk werk zijn, maar dit kun je ook laten doen door een AI. Deze herkent het patroon en zorgt voor een mail met de juiste herinnering.
  • SEO-teksten: heb je al gehoord van ChatGPT? Deze tekstbot schrijft teksten voor je, net alsof het geschreven is door een mens. Met de juiste instructies kun je jouw SEO-teksten ook door deze bot laten schrijven, waardoor je niet alles meer zelf hoeft te doen.
  • Adverteren: wil jij graag tijd kwijt aan targeting, dan kun je met AI in combinatie met cookies slim investeren. De intelligentie traceert een gebruiker, waardoor je gemakkelijk adverteert op de juiste pagina’s. Je hoeft enkel nog de advertentie te realiseren, de rest wordt voor je gedaan!

Hulp nodig?

Het klinkt allemaal erg makkelijk gezegd, maar in de realiteit is het vaak veel proberen voordat je een goede manier vindt om kunstmatige intelligentie in te zetten. Het is ook mogelijk om dit voor je te laten doen! Bijvoorbeeld de marketeers van Traffic Today hebben vanwege hun actieve houding veel ervaring met de marketingtrends en weten daardoor als geen ander hoe ze kunstmatige intelligentie voor jou in kunnen zetten in je marketingstrategie. Neem contact met ze op en ervaar het zelf!

X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!