Zoeken

Wat komt er kijken bij het starten van een eigen bedrijf?

Wanneer jij iets wilt bijverdienen naast jouw werk, kun je al snel kiezen om een eigen bedrijf te starten. Een groot voordeel is dat je met een eigen bedrijf kunt doen wat je altijd al wilde doen. Echter, is het starten van een eigen bedrijf niet allemaal rooskleurig, om te zorgen dat jouw bedrijf een succes wordt, is het belangrijk dat je veel tijd en energie er in steekt. Maar daar houdt het niet op, om jouw bedrijf daadwerkelijk te laten groeien en om de groei stabiel te houden moet je consequent tijd en energie erin steken. Hierdoor is het belangrijk dat je op de hoogte bent van wat er bij een eigen bedrijf allemaal komt kijken.

Een eigen bedrijf starten: het belang van een financieel plan

Voordat je start met een eigen bedrijf, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van jouw financiële situatie en wat de impact is van jouw bedrijf op deze situatie. Het is bijvoorbeeld belangrijk om al jouw inkomsten op een rijtje te zetten. Wil jij weten of jouw ondernemingsplan ook financieel haalbaar is? Dan is het een goed idee om een financieel plan te maken. Met een goed financieel plan heb je de mogelijkheid om investeerders te vinden. De opstartfase van een bedrijf duurt vaak één tot twee jaar. Deze periode kan veel investeringen kosten tegen weinig omzet. Hierdoor is het belangrijk dat je een plan hebt dat je inzicht geeft in hoe je deze zaken aan kunt pakken en hoe jouw financiële situatie er uit blijft zien.

Waarom jij een bedrijfsplan moet opstellen

Wanneer je een eigen bedrijf start is het natuurlijk belangrijk dat je onderzoek doet naar de leefbaarheid van jouw idee. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van de sterktes en zwaktes van jouw eigen bedrijf. Daarnaast is het handig om te weten wie jouw doelgroep is en hoe groot jouw concurrentie is. Hierbij is het belangrijk dat jij je onderscheidt van de eventuele concurrentie, hoe doe jij dat? Om een succesvol eigen bedrijf te starten, is het belangrijk dat je goed marktonderzoek doet.

Gebruik je financiële middelen verstandig!

Bij de start van een eigen bedrijf is het natuurlijk belangrijk dat je jouw financiële middelen strategisch en doordacht verspreid over verschillende kostenposten. Bij de meeste bedrijven zijn er kosten die gerelateerd zijn aan inkopen, echter zijn er nog veel meer verschillende kosten. Het is belangrijk dat je niet al jouw financiële middelen inzet op promotie van jouw producten. Promotie dvm bijvoorbeeld online marketing is belangrijk maar het is nog belangrijker om een deel van jouw financiële middelen achter de hand te houden voor administratie en juridische kosten.

X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!