Zoeken

Alles wat je moet weten over het opzetten van een B.V.

Of je nu een freelancer bent of een klein bedrijf hebt, de oprichting van een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid kan erg voordelig zijn!  In dit artikel vertellen we je meer over wat een B.V. precies is en waarom het van voordeel zou kunnen zijn op jouw bedrijf. Lees snel verder!

De eerste stap

Het belangrijkste om te onthouden als het gaat om het oprichten van een bedrijf is dat het type bedrijf dat je kiest van invloed zal zijn op de belastingplicht en de hoeveelheid financiële bescherming die je hebt. De bedrijfsstructuur die je kiest, zal ook bepalen aan welke vereisten voor bedrijfsregistratie je moet voldoen. Bij het kiezen van de bedrijfsstructuur moet je je ook bedenken dat je deze niet zo gemakkelijk kunt veranderen. Het kan bij het maken van de keuze handig zijn om eerst een professional te raadplegen.

Wat is een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid?

Een besloten vennootschap (B.V.) is een bedrijfsvorm in Nederland waarbij de eigenaren beperkt aansprakelijk zijn. Dit betekent dat als het bedrijf in financiële problemen komt en schulden moet vereffenen, het persoonlijke vermogen van de eigenaren niet in gevaar komt. De eigenaren van een B.V. worden "leden" genoemd en zijn beperkt aansprakelijk voor de schulden en verplichtingen van de onderneming. De B.V. is de meest voorkomende vennootschapsstructuur in Nederland. Een B.V. oprichten kan gedaan worden door één persoon, een groep mensen of zelfs een vennootschap.

Voordelen van de oprichting van een B.V.

Bescherming van activa

Een B.V. kan helpen je persoonlijke activa te beschermen in het geval van een rechtszaak. Je bent namelijk alleen verantwoordelijk voor de schulden en verplichtingen van je bedrijf als je fraude hebt gepleegd of je verplichtingen als eigenaar ernstig hebt verwaarloosd.

Continuïteit

Een B.V. kan worden overgedragen aan een nieuwe eigenaar in het geval dat een of meer van de eigenaren overlijden. De overdracht van activa kan op verschillende manieren worden gestructureerd.

Voor de meeste bedrijven en ondernemers is een B.V. de beste keuze om hun bedrijf te structureren. Het heeft de flexibiliteit van een partnerschap, met de beperkte aansprakelijkheid van een vennootschap. Zit je eraan te denken om een B.V. op te richten? Dan kan NOTRS je helpen! Neem snel een kijkje naar de mogelijkheden.

X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!