Zoeken

Het belang van een schone werkomgeving

Het belang van een schone werkomgeving is nog nooit zo belangrijk geweest als de afgelopen COVID-19 periode. Door een schone werkomgeving kan de verspreiding van virussen en bacteriën via objecten als het toetsenbord, de computermuis en andere gebruiksvoorwerpen voorkomen worden. Het belang van een schone werkomgeving wordt vaak onderschat terwijl het diverse voordelen met zich meebrengt voor de productiviteit van uw werknemers. Wij vertellen u graag meer!

Schone werkplek resulteert in een lager ziekteverzuim

Ziektekiemen kunnen overgebracht worden door vele gebruiksvoorwerpen. We benoemde hierboven de computermuis en het toetsenbord al. Maar wat dacht u van het meubilair en het tapijt?  Wanneer de werkplek schoon is, zijn er minder mogelijkheden voor ziektekiemen en bacteriën om zich te verspreiden. Dit betekent dat uw werknemers minder snel ziek zullen worden, en als dat toch gebeurt, zullen ze sneller herstellen. Ziekteverzuim kan een groot probleem zijn voor bedrijven, maar het kan drastisch worden verminderd door een schone en gezonde werkomgeving te handhaven.

Uw werkplaats schoon en veilig houden, hoe doet u dat?

Een schone werkplek is van cruciaal belang voor het behoud van de productiviteit van uw werknemers. Een rommelige en onoverzichtelijke omgeving kan leiden tot een daling van het moreel en de motivatie, terwijl een schone en georganiseerde werkplek de focus en concentratie kan helpen verbeteren.

Er zijn een paar eenvoudige dingen die u kunt doen om uw werkplek schoon en veilig te houden. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat alle werknemers toegang hebben tot de juiste schoonmaakmiddelen en ook weten hoe ze die moeten gebruiken. Ten tweede moet u de werkplek regelmatig inspecteren op eventuele veiligheidsrisico's. Door deze eenvoudige stappen te nemen, kunt u een schone en veilige omgeving voor uw werknemers creëren.

Effect op de productiviteit van uw werknemers

Een schone werkplek is een gelukkige werkplek en komt de productiviteit van uw werknemers op verschillende manieren ten goede. Uw werknemers zullen productiever zijn als ze werken in een omgeving die schoon en opgeruimd is. Een vies en rommelig kantoor zal hen alleen maar gestrest en overweldigd laten voelen. Daarnaast creëert u door een schone werkplek ook een veilige en gezonde omgeving voor uw werknemers. Dit is niet alleen belangrijk voor industrieën waar werknemers worden blootgesteld aan schadelijke materialen maar ook voor de werknemers bij u op kantoor. Bovendien helpt een schone werkplek ongevallen en verwondingen te voorkomen door struikelgevaar te verminderen en de vloeren droog en vrij van bedrijfsafval te houden.

Beter voor samenwerking tussen uw werknemers onderling

Een schone omgeving is belangrijk voor de samenwerking van uw werknemers. Het kan helpen om de communicatie te verbeteren en het stressniveau te verlagen. Een schone werkplek kan ook helpen om de productiviteit en efficiëntie te verbeteren. Een rommelige of onhygiënische ruimte kan ons prikkelbaar maken, wat ook invloed heeft op hoe goed collega's met elkaar kunnen opschieten. Uit onderzoek komt naar voren dat men eerder geneigd is met iemand samen te werken die een opgeruimde en goed georganiseerde werkplek heeft. Belangrijk dus dat een tweestrijd hierin voorkomen wordt.

Uitbesteden aan een professioneel schoonmaakbedrijf

Om de gezondheid van uw werknemers te waarborgen is het belangrijk dat uw werkplek voldoet aan strenge eisen. In dit geval zijn er al veel werkzaamheden die u samen met uw personeel kunt handhaven. Het afwassen van eigen vaat, het opruimen van bureaus en het vegen van de voeten bij binnenkomst.

Er zijn veel redenen om de schoonmaak uit te besteden aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Ten eerste bespaart het u tijd en geld. U hoeft zich geen zorgen te maken over de aanschaf of het onderhoud van schoonmaakapparatuur, en u kunt zich richten op uw bedrijf in plaats van op schoonmaken. Ten tweede zijn professionele schoonmakers opgeleid om effectief en efficiënt schoon te maken. Ze zullen in staat zijn om de klus snel te klaren en geen enkele vlekken over te slaan.

Door de schoonmaak uit te besteden aan een professioneel bedrijf, kunt u er zeker van zijn dat uw werkplek schoon en veilig zal zijn.

X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!