Zoeken

Factoring: de beste manier van werkkapitaal financiering

Werkkapitaal is het geld dat een bedrijf nodig heeft om zijn dagelijkse activiteiten uit te voeren. Het is het geld dat nodig is om de voorraad te kopen, de salarissen te betalen en de rekeningen te voldoen. Het hebben van voldoende werkkapitaal is essentieel voor de groei en het succes van een bedrijf. Factoring is een van de beste manieren om werkkapitaal te financieren. In dit artikel zullen we uitleggen wat factoring is, hoe het werkt en waarom het de beste manier is van werkkapitaal financiering.

Wat is factoring?

Factoring is een financiële dienstverlening waarbij een bedrijf zijn openstaande facturen verkoopt aan een factoringmaatschappij, zoals een partij als Impact Factoring. De factoringmaatschappij betaalt het bedrijf een percentage van het factuurbedrag, meestal tussen de 70% en 90%, direct uit. De factoringmaatschappij neemt vervolgens de verantwoordelijkheid voor het innen van de openstaande facturen over. Zodra de factoringmaatschappij de openstaande facturen heeft geïnd, betaalt zij het resterende bedrag aan het bedrijf, minus een kleine vergoeding.

Hoe werkt factoring?

Factoring werkt als volgt:

  • Het bedrijf stuurt een factuur naar zijn klant en stuurt een kopie van de factuur naar de factoringmaatschappij.
  • De factoringmaatschappij betaalt het bedrijf een percentage van het factuurbedrag, meestal tussen de 70% en 90%, direct uit.
  • De factoringmaatschappij neemt de verantwoordelijkheid voor het innen van de openstaande facturen over.
  • Zodra de factoringmaatschappij de openstaande facturen heeft geïnd, betaalt zij het resterende bedrag aan het bedrijf, minus een kleine vergoeding.

Waarom is factoring de beste manier om werkkapitaal te financieren?

Er zijn verschillende redenen waarom factoring de beste manier is om werkkapitaal te financieren. Hieronder hebben we de belangrijkste redenen op een rijtje gezet:

  • Snelheid: Factoring is een snelle manier om werkkapitaal te financieren. Het bedrijf ontvangt direct een percentage van het factuurbedrag, waardoor het geld beschikbaar is om dagelijkse activiteiten uit te voeren.
  • Geen schulden: Factoring is geen lening. Het bedrijf verkoopt zijn openstaande facturen aan de factoringmaatschappij, waardoor er geen schulden ontstaan.
  • Geen risico: De factoringmaatschappij neemt de verantwoordelijkheid voor het innen van de openstaande facturen over. Het bedrijf loopt dus geen risico op wanbetaling.
  • Verbetering van de cashflow: Factoring verbetert de cashflow van het bedrijf. Het bedrijf ontvangt direct een percentage van het factuurbedrag, waardoor er meer geld beschikbaar is om te investeren in de groei van het bedrijf.
  • Geen administratieve lasten: De factoringmaatschappij neemt de administratieve lasten van het innen van de openstaande facturen over. Het bedrijf hoeft zich dus geen zorgen te maken over het bijhouden van de betalingen.
  • Flexibiliteit: Factoring is flexibel. Het bedrijf kan ervoor kiezen om slechts een deel van zijn openstaande facturen te verkopen of om alle openstaande facturen te verkopen.
X

Let op:
Er komen meldingen binnen van valse facturen. Oplichters doen zich voor als zijnde onze legitieme gids. Bedrijfstelefoongids is echter een gratis service.
Wij zullen nooit zomaar een factuur sturen, niet betalen dus!